OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Gravad fjordörret med honung och akvavit Fotograf:

I Norge är det vanligast att grava lax, men fjordörret går också bra att använda. Här är ett recept där fjordörret gravas med honung, akvavit och örter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Placera fjordörret med skinnet nedåt i en gryta.
  • Strö över salt och peppar.

Örtblandning

  • Krossa korianderfrön, finhacka dill och blanda med akvavit, honung och socker.
  • Pensla örtblandningen på fjordörret.
  • Täck fjordörret med plastfolie och låt vila i ett par timmar i kylen med skinnsidan nedåt.
  • Vänd fjordörret så du får skinnsidan uppåt och låt fisken marinera i 2 dygn innan servering.

Dressing

  • Vispa senap och äggula, späd med oljan till en tjock konsistens.
  • Addera crème fraîche, kapris, dill och krydda med salt, peppar och citronsaft.

Servera den gravade fjordörret i tunna skivor på rostat bröd toppat med dressingen.