OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillade laxspett med gremolata Fotograf: Lina Eriksson

Gremolata är ett såstillbehör på persilja, vitlök, citronskal och olivolja. Vanligt till ossobucco, men passar utmärkt till skaldjur och fisk som grillade laxspett.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i ganska stora bitar. Vänd laxbitarna i olja och trä dem på spett.
  • Krydda med salt och peppar och grilla ca 3-4 minuter.
  • Blanda finhackad persilja, en riven vitlöksklyfta och rivet citronskal. 
  • Strö blandningen över spetten.

Tips

Lägg grillspetten i vatten någon timme innan grillning. Det minskar risken att spetten bränns.