
I Japan använder man ponzusaus till sashimi. Med detta recept kan du välja att göra såsen själv eller köpa den färdig i butiken.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
- Skär fisken i tunna skivor och lägg dessa på ett fat.
- Skär melon i fina tärningar.
- Blanda olivolja, socker, salt och peppar, och vänd i melonkuberna.
- Strö kuberna över fisken.
Ponzusås
- Finhacka ingefära, chili, vitlök och körvel.
- Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills servering.
- Sila blandningen och servera i en skål.
- Såsen kan lagras i en vecka i kylskåp.
- Du kan också köpa färdig ponzusås i butiken.
Servera fjordörret och melonen med lite ponzusås droppat på, med resten av såsen vid sidan som dipp.
Tips: Cantaloupe-melon kan bytas ut mot en annan söt melon. Använd en melonsked om du vill ha kulor istället för kuber.