OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad lax med sallad av curry, äpple, potatis och getost Fotograf: Ingvar Eriksson

Grilla lax är hur enkelt som helst. Med de här annorlunda tillbehören får du en smakupplevelse utöver det vanliga. 

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp färskpotatisen, låt svalna och dela sen i skivor.
  • Koka upp kapris, russin, 3 msk citronjuice och 3 msk olivolja i en kastrull. 
  • Mixa därefter blandningen i en blender till en slät dressing. Smaka av med salt och eventuellt mer citron.
  • Skiva äpplet i tärningar och fräs tillsammans med curry i olivolja i 1 minut. 
  • Häll på vinägern och dra av kastrullen från värmen. 
  • Häll äppelcurryn över potatisen och blanda om ordentligt.
  • Tillsätt finstrimlad purjolök, sallad samt getost och blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Krydda laxen med salt och grilla ca 3 minuter på varje sida. 
  • Slå lite kapris- och russindressing över laxen vid servering.