OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i röd curry och kokosmjölk Fotograf: Tom Haga

Uppskattar du asiatisk mat? Då kommer du gilla lax i röd curry och kokosmjölk.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxfilén i stora tärningar.
  • Värm sojaoljan i en panna och bryn laxtärningarna på alla sidor.
  • Lägg tärningarna på ett fat.
  • Fräs schalottenlöken i pannan ca 2 minuter.
  • Tillsätt Thai röd curry och kokosmjölk. Rör om ofta.
  • Häll i sojasås, strimlad röd chili utan kärnor, fisksås, fiskbuljong och socker.
  • Blanda i laxtärningarna, vårlök, limeblad och låt det hela småkoka i 2-3 min.
  • Strö över färsk koriander och servera med jasminris.