OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxtartar med julsmak Fotograf: Jenny Grimsgård

Den här laxtartaren passar utmärkt om du vill förnya ditt julbord med något fräscht och gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.
  • Ta bort skinn och ev. ben från laxen.
  • Skär laxen i små kuber.
  • Skala gurkan, ta bort fröna och skär den i små tärningar.
  • Blanda ner laxbitar, senap, gurka och dill i en bunke. Låt stå i ca en timme så att smakerna blandas ordentligt.
  • Lägg gärna upp tartaren i glas, som du fyllt till hälften med is. Lägg ett salladsblad mellan isen och tartaren.
  • Servera med en tunn skiva rostad baguette och pressa över lite citron.