OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Tandoorikryddade laxspett med myntayoghurt Fotograf: Ingvar Eriksson

Tandoori eller tandoori masala är själva kryddblandningen. Oftast är det ju kyckling man förknippar med tandoori, men vi lovar att det går minst lika bra med lax.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i mindre bitar som är lagom för spettet. 
  • Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och blanda med laxen. 
  • Trä laxbitarna på grillspetten och lägg i marinaden i minst 20 minuter. 
  • Grilla spetten några minuter på het glöd.

Myntayoghurt:

  • Hacka myntan och vitlöken.
  • Blanda yoghurt med vitlök och mynta. 
  • Smaka av med salt och peppar.

Tips! Lägg grillspetten i vatten någon timme innan grillning, detta gör att de inte lika lätt blir brända.