OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Asiatisk barbeque-lax med ingefära, vitlök och sesamfrön Fotograf: Ingvar Eriksson

Grilla fisk är lika lätt som att grilla kött. Skillnaden är att gästerna blir mer imponerade om du grillar fisk. Prova den här laxen med ingefära och vitlöksmarinad. Supergod!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i 1 cm tjocka skivor.
  • Finriv både vitlöksklyftan och 1 msk ingefära.
  • Blanda sedan samtliga ingredienser till marinaden.
  • Pensla laxskivorna med marinaden och grilla snabbt på het grill.
  • Krydda eventuellt med salt och peppar.