OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis Fotograf: Ingvar Eriksson

Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova den här med fänkålsgrillad lax och saffranspotatis.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i 4 portionsbitar.
  • Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön. 
  • Grilla ca 2 minuter per sida.
  • Fräs potatis och vitlök i olja utan att det får färg. Tillsätt saffran och vin. Låt koka upp.
  • Häll på vatten och lägg i buljongtärning och timjan och sjud utan lock 15-20 minuter till vätskan kokat in i potatisen. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Rör regelbundet.
  • Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar.
  • Smaka av med salt och peppar.