OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Friterad lax med Dijonmajonnäs Fotograf: Ingvar Eriksson

Friterade laxkuber blir festligt och gott som förrätt eller som en del av festbuffén. Med hemgjord Dijonmajonäs blir det en given succé.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i kuber, krydda runt om med salt och peppar.
  • Lägg upp vetemjöl, vispat ägg och ströbröd i varsin skål.
  • Vänd laxkuberna i vetemjölet. Se till att alla ytor täcks av mjölet.
  • Doppa laxkuberna i det vispade äggen.
  • Vänd till sist laxkuberna i ströbrödet och se till att alla ytor täcks.
  • Värm upp frityroljan till 180 grader.
  • Lägg ner laxkuberna i olja och fritera tills de blir gyllene och frasiga. 
  • Låt de nyfriterade bitarna rinna av på hushållspapper.
  • Genom att pressa citron över de friterade bitarna upplevs inte paneringen lika oljig.
  • Blanda majonnäsen med senap.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera genast.