OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Minutlax i ugn, soja, vitlök, kinesisk persilja Fotograf: Ingvar Eriksson

En mycket enkelt festligt recept som går fort och blir riktig gott att bjuda på. Grillade tunna laxskivor med sojasmör passar bra som förrätt eller på en buffé.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på maxeffekt grill.
  • Skär laxen i tunna skivor, fördela över 4 tallrikar.
  • Bryn smöret, blanda det sen under värme tillsammans med vitlöken tills löken mjuknar.
  • Tillsätt soja och groddar i vitlökssmöret.
  • Värm tallrikarna i knappt en minut på översta falsen i ugnen.
  • Fördela sojasmöret över tallrikarna, toppa med färska blad kinesisk persilja.
  • Servera genast.