OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lakstaco Fotograf:

Taco är en riktig fredagstradition för många, men kanske vore lite variation på sin plats? Prova med lax i tacosen nästa gång, det kommer att bli en ny favorit.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 125 grader eller temperaturen som anges på förpackningen med tacoskal/tacotubes.
  • Skär laxen i tärningar.
  • Skala och finhacka löken.
  • Koka laxbitarna snabbt i flytande margarin i en het stekpanna med hälften av taco-kryddan. Lägg laxen åt sidan.
  • Fräs löken tillsammans med resten av taco-kryddan.
  • Tillsätt vatten och tacosås och låt det hela koka upp.
  • Lägg tillbaka laxen i stekpannan, lägg på locket och låt den bli varm.
  • Värm tacoskalen i ugnen strax före servering, eller som det står på förpackningen.

Tillbehör
Skölj rengör sallad, lök och paprika och skär dem i tunna strimlor.
Skölj och skiva gurka och tomat i bitar.
Servera sallad, grönsaker och ost på ett fat eller i skålar. 
Fyll heta tacoskal med grönsaker, ost och lax, och servera med gräddfil och tacosås.

Tips: Du kan variera tacoskalen med tortillas.