OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxspett med ingefära och gurka Fotograf: Ingvar Eriksson

Superenkelt och kulinariskt gott till en sommarbuffé. Kallrökt lax, gurka och ingefära. Det är allt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i 16 lika stora kuber.
  • Krydda kuberna med nymald svartpeppar.
  • Skala gurkan och skär den i väldigt tunna skivor, använd t.ex. osthyvel.
  • Lägg ut 16 tunna skivor gurka, lägg ingefära på gurkan och rulla samman.
  • Fäst gurka & ingefärsrullar med tandpetare eller grillspett i laxkuberna.
  • Servera.