OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Torsk- och laxburgare Fotograf: Ingvar Eriksson

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. 
  • Lägg fiskbitarna i en bunke.
  • Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
  • Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen.
  • Salta, peppra och blanda ordentligt.
  • Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  • Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.

Chilimajonnäs

  • Blanda ihop majonnäs, chilisås och cayennepeppar.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.