OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Påskägg med torsk-, lax- & krabbmousse Fotograf: Ingvar Eriksson

Prova något nytt och gott till påskbordet. Den här enkla lax- och krabbmoussen kan du antingen lägga på ägghalvorna eller i äggskalen. Glad påsk!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp saltat vatten med ett lagerblad, sänk värmen så det sjuder.
  • Skär ner fisken i mindre bitar som du lägger i vattnet. Låt sjuda under lock i 5 minuter.
  • Häll av vattnet och smula ner fisken i en bunke, blanda ner krabbköttet och låt stå och svalna helt.
  • Vispa grädden ganska hårt.
  • Blanda majonnäs och citronsaft med fisken.Smaka av, salta och peppra.
  • Vänd ner grädden i fiskröran och smaka av en sista gång.
  • Toppa med ca 1 tsk rom på varje ägg och garnera med dill eller gräslök.

Använd gärna tomma äggskal som du fyller med moussen, men koka dem i saltat vatten så det inte finns några bakterier kvar.  Om man vill så kan man också klicka ut på ägghalvor eller på en bit bröd.