OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Persiljebakad lax Fotograf: Joakim Karlsson

Det är lätt att laga god fisk. Persiljebakad lax med ansjovis- och gräslöksröra är inget undantag. Det går snabbt och blir gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär laxen i portionsbitar och strö salt och peppar över.
  • Finhacka persiljan, vänd sen laxbitarna i persiljan.
  • Skiva tomaterna och champinjoner.
  • Lägg tomatskivorna i en smord ugnsform och fördela champinjonskivorna jämnt över tomaterna,
  • Lägg laxbitarna över grönsakerna och ugnsbaka i 15 min på 175 grader.
  • Finhacka ansjovisen och blanda med den finhackade gräslöken.
  • Smaksätt majsoljan med ansjovislagen och blanda med ansjovis- och gräslöksröran.

Servera laxen med kokt potatis.