OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Mustig laxsoppa Fotograf: Jenny Grimsgård

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skrubba rent musslorna under kallt vatten, släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
  • Strimla lök och fänkål fint och lägg i en kastrull. Häll i oljan, tillsätt saffran och fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
  • Lägg i musslorna och fräs ytterligare några minuter, häll på vin, vatten och passerade tomater och sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
  • Ta 0,5 msk rivet apelsinskal och juicen från hela apelsinen, häll det i kastrullen och låt småkoka i 20 minuter.
  • Skär upp laxen i kuber.
  • Smaka av soppan med salt och peppar.
  • Lägg i laxbitarna och låt koka i 2 minuter under lock, (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder).
  • Servera med lite dill och ett gott bröd.