OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Halstrad lax med varm senapsdressing Fotograf: Jenny Grimsgård

Halstrad lax med ugnsbakade rotfrukter tillsammans med en varm senapsdressing. Perfekt till en fredagsmiddag när du vill göra något gott som går snabbt och enkelt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala rotfrukter, pumpa och potatis och skär i ungefär lika stora bitar (gärna olika former – det blir vackert när man serverar!).
  • Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 180 grader i 35-40 min, vänd lite så de får en jämn färg.
  • Värm alla ingredienser till dressingen i en liten kastrull på låg värme – den ska hällas på sist så ställ den åt sidan tills det är dags.
  • Dela upp laxen i 4 bitar.
  • När det är 5 min kvar för rotfrukterna halstrar du laxen (det gör du genom att steka laxen ca 2 min på varje sida i en het panna med lite olja).
  • Sist värmer du på dressingen. Lägg laxen på rotfrukterna, ringla över dressingen och garnera med krondill.