OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Barnens skattkista Fotograf: Lina Eriksson

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Här har vi lagat laksen i ett eget paket. Ett alternativ är att
lägga grönsakerna med laksen i aluminiumfoliet innan man
lägger paketet på grillen.

  • Tärna gurka, tomat, paprika och ananas i ca 1 cm stora bitar och lägg upp i separata skålar.
  • Skär salladslöken i tunna ringar.
  • Skär laksen i 4 lika tjocka skivor, krydda med salt och spiskummin.
  • Lägg ut laksskivorna på varsin oljad aluminiumfolie. Se till att det är luftigt när du slår in laksen, som en påse.
  • När laksen är klar, efter ca 8 min, pressa på lite lime.
  • Servera i tortillabröd med grönsakerna, rostad majssalsa, avokadoröra och tomatrelish.

Tomatrelish

  • Skala och riv tomaterna och mangon med rivjärn och blanda ihop dem.
  • Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Rostad majssalsa

  • Skär av majskornen från majskolven. Rosta majsen i en het stekpanna med lite olja. 
  • Tillsätt finhackad chili, skivad salladslök och grovskuren rosmarin. 
  • Tag ur och blanda med juicen från citronen och olivolja.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.

Avokadoröra

  • Dela avokado, kärna ur. Gröp ur och mosa avokado med gräddfil, riven vitlök, juicen från en halv citron och olivolja.
  • Smaka av med salt.