OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i kapprock Fotograf: Eva Hildén Smith

Lax i kapprock har många fördelar. Barnen kan vara med och fylla paketen, rätten kan förberedas så att bara grillningen återstår när gästerna kommer och det är trevligt att servera direkt ur paketen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Stycka laxen i fyra lika stora bitar, bryn dem hastigt i en stekpanna.
  • Putsa färskpotatisen och koka den nästan färdigt i saltat vatten.
  • Dela potatisen, sparrisen och salladslökarna i mindre bitar.
  • Skär moroten och purjolöken i tunna strimlor, så kallade julienne.
  • Hacka dillen grovt och blanda ihop det med smöret, pressa ner citron.
  • Smaka av smöret med salt och peppar.
  • Bred ut ett folieark (50x50 cm) och lägg en fjärdedel av grönsakerna i mitten av arket.
  • Lägg på en laxbit på grönsakerna och toppa med dillsmöret.
  • Strö över lite salt och peppar.
  • Vik ihop folien till ett tätt paket.
  • Gör likadant med de övriga laxbitarna.
  • Ända hit går det bra att förbereda och lägga paketen i kylen.

Tillagning

  • Tänd grillen och låt den bli riktigt varm.
  • Lägg på foliepaketen och låt dem ligga i ca 10 minuter.
  • Lägg paketen på tallrikar och ät direkt ur.