OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lakslasagne Fotograf: Astrid Hals

Bytt ut köttet mot lax, och vips så har du en god och nyttig lasagne. Du kan också använda andra typer av fisk eller kombinera med skaldjur. Perfekt till helgmyset!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär laxen i tärningar och hacka fint. Koka lök och lax i vin i 2 minuter.
  • Sila av laxen och löken och häll tillbaka vinet i kastrullen.

Ostsås

  • Vispa ihop mjöl och fiskbuljong. Rör i blandningen i vinet. Tillsätt grädden och låt såsen koka ett par minuter.
  • Rör i 2/3 av osten. Krydda med salt och peppar.

Tomatsås

  • Finhacka vitlöken och fräs i smör tills den mjuknar. Rör i grovt hackade tomater och tomatpuré. Låt koka i 3-5 minuter.
  • Krydda med salt och cayennepeppar. Blanda försiktigt i lök och lax.
  • Lägg lax och grönsaker, ostsås och lasagneplattor lager om lager i en smord gryta.
  • Avsluta med ostsås och strö över resterande ost.
  • Grädda lasagnen i ugnen på 220 grader i ca. 20-25 minuter.