OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fiskgratäng Kvibille Fotograf: Lina Eriksson

Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Koka potatisen och stompa därefter. Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
  • Snitta purjolöken på längden och skölj den väl. Skiva den fint och lägg på potatisen.
  • Blanda ägg och mjölk, salt och peppar, slå äggstanningen över grönsakerna och grädda 10 min i ugn.
  • Skala pepparroten och riv fint. Lägg på tunna skivor lax, riven pepparrot och hackad dill innan stanningen stannat.
  • Toppa med osten och grädda ytterligare 5 min.