OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad Skrei® med ägg, bacon och citronlökkräm Fotograf: Synøve Dreyer

När du ugnsbakar fisk är det bra att använda en digital termometer. När fiskens innertemperatur är 52-55°C är den klar.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 75°C. Skrapa skreiskinnet ordentligt och skär skreien i serveringsbitar. Salta.
  • Bryn skreibitarna på skinnsidan i olja i en stekpanna. Lägg dem därefter på en plåt och baka i ugn i ca 15 minuter. Dra av skinnet.
  • Kycklingsky: Koka kycklingbuljongen tills den är geléaktig. Smaka av med sherryvinäger och saften från en citron.
  • Skär champinjoner i tärningar och bryn dem lätt. Tillsätt dem i skyn. Rör ned kallt smör precis före servering.
  • Citronlökkräm: Fräs löken mjuk i smör, tillsätt vitvinsvinäger, citronsaften och vatten. Koka tills löken är helt mjuk. Mosa löken och smaka av med salt, socker och kajennpeppar. 
  • Skär bacon i tärningar och stek dem knapriga.
  • Servera skreien med bacon och stekta vaktelägg (eller två vanliga ägg), strö över gräslök och ströbröd och häll skyn runtom.