OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt Skrei® med serranoskinka, tomatsås och pasta Fotograf: Eva Brænd

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär skreien i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt, och vänd skreibitarna i blandningen. Vänd dem därefter i vispat ägg.
  • Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, ca 3 minuter på varje sida. 
  • Stek skinkan snabbt så den blir knaprig. 
  • Tomatsås: Finhacka lök och fräs den mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong och låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar.
  • Koka pastan.
  • Fördela tomatsås på varma tallrikar, lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken. 
  • Servera kokta grönsaker till.