OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt Skrei® med ägg och kapris Fotograf: Synøve Dreyer

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter. Skölj av och torka fisken.
  • Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1–2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.
  • Kaprissmör: Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera fisken med räkor, ägg i klyftor och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.