OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Skrei med bönor, bacon och fänkål Fotograf: Roland Persson

Allt i en panna sparar inte bara disk, utan låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. Dessutom är det trevligt att ställa fram på bordet.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Stycka skreiryggen i jämna portionsbitar med skinn på. Salta och peppra fisken.
  • Bryn skreibitarna i stekpanna så att de får en ordentligt fin stekyta. 
  • Lägg över på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100°C i cirka 10 min eller använd digitaltermometer i tjockaste biten, fisken är klar när innertemperaturen är 50-55°C. 
  • Strimla ner baconskivor och stek dem knapriga, häll av fettet och ställ åt sidan. 
  • Skär fänkål i centimetertjocka klyftor samt schalottenlök i tjocka skivor. 
  • Stek på medelhög värme i panna med lite olivolja. Fänkålen och schalottenlöken ska svettas, inte brynas. 
  • Pressa vitlöken i pannan och slå över vinet. Låt koka några minuter tills fänkålen börjar mjukna lite.
  • Tillsätt haricots verts samt sojabönorna. Koka upp igen.
  • Blanda crème fraîche och äggula. Rör i och låt det sjuda upp.
  • Smaka av med salt och peppar. 
  • Strö över det knapriga baconet samt hackad persilja.