OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Dilltorsk med räkor Fotograf: Joel Wåreus

En perfekt vardagsmiddag för hela familjen. Den är lätt att laga med få enkla moment och blir riktigt god. Strö lite norska räkor över som kronan på verket.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
  • Skiva purjon tunt och strö över torsken.
  • Salta och peppra.
  • Värm vattnet, lös upp fiskbuljongen och blanda ihop med gräddfil och matlagningsgrädde.
  • Blanda dill i såsen och slå över torsken.
  • Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
  • Servera med potatis och strö lite färska Norska Räkor över.