OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fiskkakor med grönsaksröra Fotograf: Ragge Strand

Smörstekta fiskkakor är ett lite roligare sätt att variera fiskmiddagen. Med grönsaksröran blir det nyttigt och gott för hela familjen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Det går bra att använda de flesta vanliga fisksorterna, t.ex. sej, kolja eller torsk.
  • Lägg alla ingredienserna till kakorna i en matberedare. Blanda snabbt samman alltihop.
  • Forma stora kakor och stek dem gyllenbruna i smör/margarin.
  • Skala och skär potatisen och grönsakerna i tärningar. Fräs dem i olivolja ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning, koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera på varma tallrikar med fiskkakorna överst.