OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fisksoppa minestrone Fotograf: Fabian Björnstjerna

Minestrone är en smakrik soppa som man inte reder. Halstrad torsk passar perfekt. Servera gärna med nybakat bröd.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp vatten till spagettin.
  • Finhacka gul lök, morot samt vitlök.
  • Hetta upp en stor kastrull, tillsätt olivolja, lök och morot. Slå direkt på vitt vin och reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.
  • Finhacka chilin, utan frön, och smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
  • Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan.
  • Värm en stekpanna och halstra torskfilén i olivolja.
  • Häll av vattnet från spagettin, fördela på djupa tallrikar och strö ca 0,5 dl finhackad persilja över.
  • Häll över buljongen och avsluta med den halstrade torsken. 
  • Toppa med en klick pesto.