OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Råstekta norska havskräftor med dill och ingefärsglaserade rötter, samt skaldjurssky Fotograf: Joel Wåreus

Havskräftor med ingefärsglaserade rötter är relativt enkelt att laga och blir läckert och gott. Med morötter i olika färger får du dessutom en vacker tallrik.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skala och skär ner morötterna i jämntjocka bitar så att koktiden blir lika. Använd gärna både orange, gula och röda morötter.
  • Hetta upp en stekpanna och stek morötterna i olja tillsammans med sockret tills de börjar få färg.
  • Tillsätt den finrivna ingefäran och skaldjursfonden. Koka i skaldjursfonden tills morötterna är al dente.
  • Vänd ner smöret och tillsätt den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar.
  • Halstra de råa skalade kräftstjärtarna, salta och peppra.
  • Lägg morötterna på tallrikar och kräftstjärtarna ovanpå. Ringla såsen över.