OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillade norska pilgrimsmusslor med grönärtscrème och karljohansvamp-vinegrette Fotograf: Joel Wåreus

Du behöver inte vara mästerkock för att laga riktigt goda pilgrimsmusslor. Läs receptet så ser du hur lätt det är. Hittar du inte karljohansvamp går det fint med champinjoner.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Rensa och skiva svampen.
  • Hacka schalottenlöken, vitlöken samt chilin och fräs alltsammans på låg temperatur i olivoljan.
  • Låt småsjuda med en kvist timjan i 10 min. Rör så att det inte fastnar.
  • Tillsätt den skurna salladslöken strax innan servering.
  • Salta och peppra.
  • Koka upp ärtorna i 1 dl grönsaksbuljong, mixa ärtorna med crème fraichen, mixa den slät.
  • Passera den genom en sil och smaksätt med salt, vitpeppar och en smörklick.
  • Värm en stekpanna och tillsätt olivolja låt den bli riktigt varm.
  • Grilla pilgrimsmusslorna ca 30 sek på var sida och avsluta med lite smör, salt och peppar.
  • Värm ärtpurén och lägg upp den på tallriken, ringla vinegretten runt och över och toppa med pilgrimsmusslorna.