OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Kokt torsk med äggsås Fotograf: Joel Wåreus

En riktig klassiker bland fiskrätterna. Bäst blir den om du kokar torsken i ugnen som i det här receptet. Under tiden svänger du ihop äggsåsen. Servera med kokt potatis. Enjoy!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka upp vatten.
  • Lägg i en skivad schalottenlök, slå i vinet eller byt mot 1 msk vitvinsvinäger.
  • Salta och peppra.
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Lägg i torsken, salta och peppra.
  • Slå över kokspadet.
  • Lägg på ett paket sockerärtor.
  • Täck med ett smörat smörpapper och ställ in i ugnen på 125 grader i ca 10 min.
  • Under tiden knäck fyra ägg i en tjockbottnad rostfri kastrull.
  • Tillsätt 1 dl grädde och 1 dl mjölk.
  • Låt stelna under omrörning.
  • På slutet tillsätt sista dl grädde och mixa slät med stavmixer.
  • Lägg i en klick smör och fint hackad persilja.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp torsken på en tallrik ihop med lite sockerärtor och kokt potatis.
  • Servera med den goda såsen till.