OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sojakokt havskatt med vårlök och chili Fotograf: Tom Haga

Tack vare sitt fasta kött är havskatten en mycket uppskattad matfisk. Tycker du om chilistark sås kommer du gilla den här rätten.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fiskfilén i portionsbitar. Droppa citronsaft över och ställ bitarna kallt i 10 minuter.
  • Koka upp vatten, ingefära, soja, vitlök, hälften av den hackade chilin, honung, paprikapulver och sesamolja.
  • Låt fiskfiléerna sjuda i marinaden tills de är genomkokta.
  • Smaka av såsen med honung, citron och salt. Såsen ska vara stark.
  • Strimla vårlöken och värm den i lite vatten tillsammans med resten av chilin.
  • Servera med ris och citronskivor.