OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax och broccoli i form Fotograf: Astrid Hals

En perfekt vardagsmiddag där du gör hela rätten i en form. Gott, enkelt och minimalt med disk.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Gör den vita såsen. Börja med att smälta smöret och fräsa löken tills den blir blank.
  • Rör i mjölet och tillsätt mjölken, lite åt gången under kraftig omrörning.
  • Smaka av såsen med salt och peppar och lite kajennpeppar.
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten och dela dem i skivor.
  • Dela broccolin i buketter och koka dem i ca 1 min.
  • Dela fisken i bitar som är 5 x 5 cm.
  • Strö lite salt på fisken. 
  • Lägg potatis, broccoli och lax i en smord eldfast form. Krydda med lite nymalen peppar.
  • Häll på såsen och strö osten över.
  • Stek rätten i ugnen på 200 grader i ca 12 min.