OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Skeppsbröd med norsk torsk och räkor Fotograf: Lina Eriksson

Trött på vanlig pizza? Här är ett alternativ som både smakar gott och är trevligt att laga tillsammans.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Börja med pizzadegen. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. 
  • Blanda i de övriga ingredienserna och låt jäsa under duk i 45 minuter.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv potatis och krama ur all vätska, skiva löken fint.
  • Blanda både potatis och lök med grädde, salta och peppra.
  • Bred ut på en plåt och baka av i 15 minuter. Låt svalna.
  • Tvätta en citron och riv skalet fint, ca 1 msk. 
  • Blanda citronsaft med olivolja, färsk timjan och låt torsken marinera i citronblandningen.
  • Kavla ut degen och lägg på en plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.
  • Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.
  • Toppa med räkor, ruccola och citronklyftor vid servering.