OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Räkquinoa med limeyoghurtcrème Fotograf: Anna Skog

Quinoa började odlas av inkaindianerna i Sydamerika och har högt näringsinnehåll. Räkor, rostade mandlar och granatäpplen ger en spännande smakupplevelse.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Rör ihop yoghurt med skal och saft av lime. Smaka av och ställ kallt.
  • Rosta mandeln i en torr het panna.
  • Halvera granatäpplet, pilla ut de små röda kärnorna, ställ åt sidan så länge.
  • Lägg quinoagrynen i en finmaskig sil och skölj dem länge i riktigt varmt vatten (för att få bort alla bitterämnen).
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka under lock i 15-20 minuter.
  • Lägg i broccoli, minimajs och ärter när cirka 5 minuter av koktiden återstår, lägg på locket.
  • Rör ihop allt och smaka av med salt och peppar.
  • Strö över räkor, mandel och granatäpple. Servera med limeyoghurtcrème.