OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Mexikanskt fiskpaket Fotograf: Tom Haga

Här är ett alternativ till fredagstacos som du till och med kan laga i mikron. Det enda du behöver göra i förväg är salsan som vinner på att dra i cirka 3 timmar.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

I mikron

  • Skär fisken i bitar. Fördela fiskbitarna på 4 ark bakplåtspapper.
  • Lägg på majs, hackad grön paprika och salsa. 
  • Gör ett paket av bakplåtspappret genom att vika ihop kanterna. Vik kanterna två gånger. Se till att det finns luft i paketen.
  • Lägg paketen på ett fat och tillaga i mikron i 4–6 minuter på 600 watt. Låt rätten vila i 1–2 minuter. Medan du väntar kan du passa på att koka snabbris.
  • Strö över persilja eller koriander före servering.

Ugnsalternativ

  • Sätt ugnen på 200 grader. Pensla aluminiumfolien med smält smör eller olja. 
  • Fördela fiskbitarna på 4 ark aluminiumfolie. 
  • Lägg på majs, hackad grön paprika och salsa. 
  • Gör ett paket av folien/pappret genom att vika ihop kanterna. Vik kanterna två gånger. Se till att det finns luft i paketen.
  • Lägg paketen på en bakplåt och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader. 
  • Strö över persilja eller koriander före servering.

Salsa

  • Finhacka chili, röd paprika, lök och selleristjälken.
  • Rör ihop olja, vinäger och tomatpuré. Tillsätt tomater, selleri, lök, paprika och chili. 
  • Smaka av med grovmalen peppar och salt. 
  • Låt salsan stå i 2–3 timmar före servering för att få mera smak.

Servera gärna med kokt ris eller potatis