
Här är ett alternativ till fredagstacos som du till och med kan laga i mikron. Det enda du behöver göra i förväg är salsan som vinner på att dra i cirka 3 timmar.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
I mikron
- Skär fisken i bitar. Fördela fiskbitarna på 4 ark bakplåtspapper.
- Lägg på majs, hackad grön paprika och salsa.
- Gör ett paket av bakplåtspappret genom att vika ihop kanterna. Vik kanterna två gånger. Se till att det finns luft i paketen.
- Lägg paketen på ett fat och tillaga i mikron i 4–6 minuter på 600 watt. Låt rätten vila i 1–2 minuter. Medan du väntar kan du passa på att koka snabbris.
- Strö över persilja eller koriander före servering.
Ugnsalternativ
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla aluminiumfolien med smält smör eller olja.
- Fördela fiskbitarna på 4 ark aluminiumfolie.
- Lägg på majs, hackad grön paprika och salsa.
- Gör ett paket av folien/pappret genom att vika ihop kanterna. Vik kanterna två gånger. Se till att det finns luft i paketen.
- Lägg paketen på en bakplåt och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.
- Strö över persilja eller koriander före servering.
Salsa
- Finhacka chili, röd paprika, lök och selleristjälken.
- Rör ihop olja, vinäger och tomatpuré. Tillsätt tomater, selleri, lök, paprika och chili.
- Smaka av med grovmalen peppar och salt.
- Låt salsan stå i 2–3 timmar före servering för att få mera smak.
Servera gärna med kokt ris eller potatis