OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Zucchiniplättar med räkor och dill Fotograf: Anna Skoog

Zucchiniplättar med räkor och dill är fräscht och nyttigt. Fetaost, oliver och sallad är gott till.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna och hacka dem.
  • Skär bort ändarna på zucchinin, riv den grovt på rivjärn eller i en matberedare.
  • Lägg zucchinin på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter. 
  • Skiva salladslöken tunt.
  • Skala och finhacka vitlöksklyftan. Finhacka dillen.
  • Krama ur zucchinin väl och lägg den i en rymlig bunke.
  • Tillsätt rivet skal av en halv citron och finriven parmesanost med resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet (det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig).
  • Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon eller liknande, med olivolja.
  • Klicka ut smet med en sked och stek plättarna i cirka 2 minuter på varje sida, tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.
  • Gott att servera en grönsallad, oliver och fetaost till.