OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnskokt torsk med äpplen Fotograf: Ingvar Eriksson

Ugnskokt torsk blir saftig och god. Det är mycket enkelt att laga och går snabbt. Perfekt vardagsmat.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Hacka löken och lägg i formen. Lägg grova bitar av kål och äpple i botten. 
  • Dela torsken i 4 bitar, lägg sen i formen.  
  • Slå på 2 dl vatten och ställ i ugn på 180 grader i ca 10 min.
  • Ta ut ur ugnen, lyft ur fisken och lägg åt sidan.
  • Blanda ner senap, salt, peppar och crème fraîche i formen.
  • Smaka av. 
  • Lägg tillbaka torsken och servera.