OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad torskfilé Fotograf: Per Alfsen

Fisk är lätt att laga. Prova vår ugnsbakade torskfilé med varm sallad gjord på tomater, zucchini, vitlök och paprika.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär fisken i 4 portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Finhacka rosmarin, persilja och dragon. Smula kavringen.
  • Blanda kavring, ägg och örter i en matberedare.
  • Fördela smeten över fisken och lägg den i en smord eldfast ugnsform. Stek fisken i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Varm grönsakssallad

  • Skålla tomaterna, ta bort skinn och kärnor. Tärna tomaterna och potatisen.
  • Fräs den hackade löken, potatis, hackad vitlök, paprika och zucchini i olivolja tills löken är mjuk.
  • Tillsätt tomaterna och fiskbuljongen och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fisken på den varma grönsaksalladen och servera, gärna med ett gott bröd till.