OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök Fotograf: Alf Börjesson

Sej är en härlig matfisk som du kan gör mycket med. Den här ugnsbakade fisken är snabb och enkel att laga till och blir supergod.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fisken och ställ den åt sidan.
  • Skär löken i tjocka skivor och skiva upp paprikan. 
  • Värm olivoljan, tillsätt löken och fräs tills den är mjuk. Tillsätt paprika och stek i ca 5 minuter.
  • Skålla tomaterna, kärna ur och skär i tjocka klyftor.
  • Tillsätt den finhackade vitlöken och tomaterna och fräs under lock i ca 5 minuter. Rör i finhackad persilja och basilika. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Pensla fisken med olja och lägg den i en eldfast form. Stek på 200 grader i ca 10 minuter eller tills den är färdig.
  • Droppa pressad citronsaft över och servera ihop med grönsakerna.