OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Torsk med dragon Fotograf: Alf Börjesson

Smörstekt torsk med dragon är lika lätt att laga som det är gott. Du gör allt i samma panna och slipper diska så mycket.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Salta och peppra torskfilén och låt den dra i 30 minuter.
  • Torka av filén och skär den i 4 jämnstora bitar.
  • Bryn snabbt fisken i smör i en stekpanna. Ta upp den.
  • Vispa ihop saft från en halv citron, äggulor och fiskbuljong och häll det i stekpannan. Värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. 
  • Rör i grädde, dragon och nejlika. 
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Lägg fiskbitarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5 minuter, tills de är genomkokta.
  • Servera fisken med potatis eller bröd och sallad.