OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Tomat- och vitlöksbakad Skrei®-filé Fotograf: Bent Raanes

Ibland är det lätt att laga något riktigt gott. Prova den här tomat- och vitlöksbakade skrei-filén. Gärna med gott bröd till.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär löken i tärningar, finhacka vitlöken och fräs alltsammans i lite olivolja tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré och finhackad chili, låt det småkoka tillsammans med löken. Tillsätt vitt vin och smaka av med socker, salt och peppar. 
  • Varva skrei-filéer och tomatskivor i en eldfast form. Fördela tomatsåsen jämnt och häll till sist över olivoljan. 
  • Baka i ugn på 200°C i ca 20 minuter.
  • Garnera med basilika.
  • Till den här rätten är det gott med färskt ljust bröd, gärna ciabatta.