OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Spagetti räkonara Fotograf: Joel Wåreus

Kan du spagetti Carbonara utantill? Då är det bara att byta fläsket mot norska räkor så kan du laga spagetti Räkonara. Lätt som en plätt.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka spagettin.
  • Blanda gräddmjölk och äggulor, riven parmesan, fint hackad gul lök, en halv klyfta pressad vitlök, salt och rikligt med svartpeppar i en stor skål.
  • Hacka räkorna grovt.
  • Blanda räkorna med den kokta spagettin.
  • Häll tillbaka blandningen i spagettikastrullen.
  • Värm pastan tills den börjar bli krämig.

Klar att servera.