OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Marit Bjørgens ugnsbakade torsk Fotograf: Esten Borgos

Prova skiddrottningen Marit Bjørgens ugnsbakade torsk. God, full med näring och lätt att laga. Perfekt till vardags!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 180°.
  • Skär torsken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form.
  • Salta och peppra. 
  • Riv ost och blanda med senap, grädde och finhackad gräslök. Fördela på torsken.
  • Stek i ugn ca 15 minuter.

Tomaterna

  • Smörj aluminiumfolie och vik upp kanten.
  • Dela tomaterna och lägg dem på aluminiumfolien med snittytan upp.
  • Salta och peppra, strö över hackad basilika och lite olivolja.
  • Baka i ugn tillsammans med torsken de sista 10 minuterna.

När du serverar lägger du tomaterna på torsken i formen. Servera med pasta eller bröd, strö över lite färsk gräslök.