OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Skaldjursrisotto Fotograf: Anna Skoog

En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.
  • Späd med den varma buljongen, rör om då och då och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  • Skala och skiva morötterna tunt. 
  • Tillsätt morot och ärtorna, låt puttra ihop tills riset är färdigt.
  • Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med det sista av parmesanosten.