OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sej på grönsaksbädd Fotograf: Alf Børjesson

Panerad sej på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka potatisen, låt kallna och skär sen upp i medelstora tärningar.
  • Tärna morötter, rotpersilja, rotselleri och zucchini.
  • Skiva rödlöken i tunna skivor.
  • Fräs grönsakerna snabbt i varm olja, häll på vatten med buljongtärning och låt det koka upp.
  • Smaka av med salt.
  • Skär fisken i bitar.
  • Blanda ägg och 1 matsked vatten i en skål.
  • I en annan skål blanda ner vetemjöl, salt och örtkryddor.
  • Vänd fisken först i äggskålen, därefter i vetemjölsskålen.
  • Stek sejen i olja och smör i ca 3 minuter på vardera sida tills fisken är genomstekt.
  • Servera fisken på en bädd av varma grönsaker.
  • Strö över persilja och gräslök och servera med bröd.