OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Tagliatelle med räk- och tomatsås Fotograf: Studio Gerstmann-Malinowski

En snabb och enkel tagliatelle med räkor och tomatsås kan lätt bli en pastafavorit till vardags.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka pastan al dente i vatten med lite salt och olivolja. Häll av vattnet.
  • Grovhacka gullök och ansjovis, finhacka vitlöken.
  • Fräs lök och vitlök i olivolja.
  • Tillsätt ansjovisbitarna och sedan tomaterna. Blanda väl och koka i ca 5 minuter.
  • Tillsätt räkor och grovhackad basilika, koka upp och blanda såsen med pastan.
  • Strö över riven parmesanost och grovmalen peppar vid servering.