OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Räkceviche med grapefrukt Fotograf: Anna Skog

Ceviche är en marinerad fiskrätt som förknippas mest med Peru. Det här är en variant på räkor som marineras i grapefrukt. Friskt, fräscht och gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Tina räkorna.
  • Hacka tomaterna smått.
  • Skär bort skalet på grapefrukten och skär den i små bitar.
  • Skiva löken tunt.
  • Blanda ihop alla ingredienserna utom bakpotatisen och olivoljan till cevichen.
  • Låt stå och dra till sig smak i kylskåp i minst 1 timme. Häll av överflödig vätska.
  • Tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Tvätta och borsta bakpotatis.
  • Skär dem i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor på längden.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla skivorna med olja och strö över lite salt.
  • Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter tills potatisskivorna blivit mjuka och fått fin färg.