OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norska räkor med tomat, krondill och gurka Fotograf: Joel Wåreus

Räkor kallas ibland för havets rosa guld och behandlas de som i det här enkla receptet stiger värdet av dem ännu mer. Norska räkor är miljöcertifierade av MSC (Marin Stewardship Council).

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Pilla räkorna och spara skalen till fond som du kan frysa in.
  • Blanchera tomaten i kokande vatten i 10 sekunder. Kyl ner den, skala och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet fint.
  • Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Tärna fint.
  • Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ut skal och saft i sockret tillsammans med finhackad jalapeno.
  • Grovhacka dillen och blanda ihop alltsammans. Låt dra lite före servering.